Conditie verbeteren

Hoe verbeter ik mijn conditie? Fysieke conditie heeft een bredere omvatting dan de meeste denken. Conditie is een verzamelwoord voor bijvoorbeeld: coördinatie, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid. In dit verhaal willen wij cardiovasculair uithoudingsvermogen, oftewel cardio naar voren brengen. Moving Smart helpt jou om het vermogen om een intensieve inspanning langdurig vol te kunnen houden te vergroten. Denk hierbij aan trap oplopen zonder snel buitenadem te raken, langer in de wedstrijd kunnen zijn, beter presteren en sneller herstellen, jouw fysieke fitheid verbeteren.

roos: “ik heb ontdekt dat boksen erg leuk is en goed voor mijn conditie”

Sportdoelen stellen

Doelen stellen geeft je meer motivatie, jouw stip op de horizon zien bepaald ook de manier van hoe je gaat trainen, een duidelijk beeld voor ogen hebben geeft betere resultaten. Soms is het stellen van doelen wat abstract “Ik wil fit zijn”. Wat betekent fit zijn voor jou? Wil jij 5 kilo in vet afvallen binnen 2 maanden? Wil jij onder 30 minuten 10 kilometer kunnen fietsen zonder helemaal af te liggen? Wij helpen jou om je doelen te concretiseren en te behalen. Hieronder lees je alvast een aantal tips die jou gaan helpen bij het vaststellen van doelen volgens de SMART methode.

Stel specifieke doelen. Hoe specifieker, hoe effectiever jij ervoor kan trainen. Bepaal hoe veel kilo in vet je wilt afvallen, hoe hoog je wilt springen, hoe veel gewicht je van de grond wil kunnen tillen

Maak je doelen meetbaar. Meet jouw vetpercentage, meet hoe hoog je springt en hou bij hoeveel gewicht jij van de grond kan tillen.

De doelen zullen aanvaardbaar moeten zijn. Vraag jezelf af of jouw doel verstandig is om na te leven, is het logisch om het te gaan uitvoeren en wat heb je uiteindelijk aan.

Jouw doelen zijn realistisch en haalbaar. Het is niet haalbaar om in 1 dag 5 kilo verantwoord af te vallen, dit jaar voor Olympisch goud te gaan wanneer je net start met trainen en morgen gelijk die zware tassen boven je hoofd met gemak kunnen tillen. Het is wel haalbaar om 500 gram per week af te vallen in vet en het is wel haalbaar om volgend jaar duidelijke resultaten te zien.

Stel deadlines op korte en lange termijn. Door deadlines te stellen voor korte en lange termijn doelstellingen ga jij gestructureerd aan werken. Iets om naar uit te kijken houd je gemotiveerd en het behalen van jouw doelen geeft terecht een voldoening.

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd hoe we samen jouw sportdoelen kunnen bereiken? Vul hieronder het formulier in voor een gratis intake!

Contact image

Artem

Nu online

Hallo, neem gerust contact met mij op voor meer informatie.
by Best4u Media